keskiviikko 7. lokakuuta 2009

sataa sataa ropisee...

No nyt on sitten täällä Belgiassakin virallisesti alkanu syksy. Syyskuu oli tosi lämmin ja aurinkoinen, mutta heti kun siirryttiin lokakuun puolelle keli muuttui ihan totaalisesti. Joka päivä sataa, tai jos ei kunnolla sada niin ainakin ripsii. Sateenvarjo on ollut kovassa käytössä! (aina silloin kun sen muistaa ottaa mukaan.)
Maanantai-iltana kävin kämppisten kanssa (pakotettuna) pelaamassa jalkapalloa kot:ien (siis näitä kimppakämppiä kutsutaan tuolla nimellä, "kot") turnauksessa, ja koko tunnin ajan vettä tuli taivaan täydeltä. Palloilu ei muuten ole mun laji. Ja luulempa, että kämppiksetkin sen huomasi eivätkä pakota mukaan enää toista kertaa. :D

Koulutyöt alkaa pikkuhiljaa painamaan päälle. Kaikilla kursseilla on tuplasti enemmän työtä kuin vastaavilla Suomessa. On vaikka minkälaista esitystä, kirjoitelmia, nettikeskusteluja, tehtäviä ja tunteja pitää valmistella omalla ajalla tosi paljon. Mulla alkaa myös iskemään paniikki siitä, että kerkeenkö oikeasti näkemään ja kokemaan kaikki jutut mitä alunperin oli suunnitelmissa. Vaikka kuinka yrittäis viettää viikonloput matkustellessa (ja osan kouluviikostakin), niin silti tuntuu että aika loppuu kesken! Huomenna lähden Berliiniin pariksi päiväksi, viime viikonloppu meni Brysselissä turistikierroksella ja bailaamassa (ja sinne varmaan taas viikon päästä, tekemään jouluostoksia!! :D). Sitten olisikin vuorossa Pariisi, jossain vaiheessa olisi kiva käydä myös tuolla Brittejen puolella, ja marraskuun lopulla on ESN-retki Disneylandiin. Lisäksi pitäisi ehtiä tekemään jonkinsortin Belgia-kiertue (Brugge, Gent, Antwerp ainaskin) ja Amsterdamiin on pakko päästä. APUA.

Käytiin muuten tuossa pari viikkoa sitten Luxemburgissa päiväreissulla parin kaverin kanssa. Paikka oli nätti ja sää mitä mainioin, joten hyvä reissu oli. Muuten ei itse kaupungista ole sen kummempaa sanottavaa, kiva oli nähdä, mutta tuskin tulee lähdettyä ihan muuten vaan sinne enää toista kertaa.

Pakko vielä mainostaa, vohvelit on täällä ihania. Ei turhaan puhuta belgialaisista vohveleista! Mä olen jäänyt ihan koukkuun, melkein joka päivä tulee ostettua kun niitä kojuja on joka kulmalla. Ostin kyllä lukukauden liikuntakortin myös, että jos se jotenkin kompensoisi tuota vohvelien syöntiä... Tänään olisi tarkoitus lähteä ekaa kertaa kokeilemaan steppiä.

Mutta nyt pakkaushommiin huomista reissua varten. A bientôt!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti