torstai 24. syyskuuta 2009

oi väsymys

Viikon verran oon nyt asustellut täälläpäin maailmaa. Ekan viikon jälkeen tunteet on ehkä hiukan sekavat, toisaalta huippua tavata paljon uusia ihmisiä, saada uusia kavereita ja kokemuksia, mutta koko ajan on kyllä myös pieni kaipuu siihen vanhaan ja tuttuun ja turvalliseen. Nyt on menossa Welcome Week, joten ESN on järkkäillyt joka illalle pientä ohjelmaa, ja aika aktiivisesti olenkin ollut menoissa mukana. Maanantai-iltana oli BBQ jonne menin muutaman britin kanssa, tiistaina käytiin maistelemassa belgialaisia oluita Brasse-Temps-nimisessä paikassa, ja ilta jatkui minun osaltani vielä kämppisten kanssa bailatessa (talolla oli bileet täydessä vauhdissa kun tulin kotia, ei mitään mahdollisuutta nukkumaanmenoon). Eilen keskiviikkona käytiin syömässä erasmuksien kanssa (oli ehkä elämäni kummallisin ateria, eikä mitenkään kauhean maukas, mutta viiniä riitti ja seura oli hyvää :D). Syönnin jälkeen muutaman kaverin kanssa mentiin vielä Place des Sciences-alueella olleisiin MASSIIVISIIN bailuihin. Kyseessä oli ulkoilmatapahtuma, hirveä määrä ihmisiä ja oluet 0.9e tuoppi. Tänään olisi sitten vuorossa biljardia ja karaokea jossain paikallisessa kuppilassa. Hauskaa, mutta väsyttävää.

Kämppisten kanssa on nyt ehkä vähän ongelmia, kun en ole heihin ehtinyt tutustumaan vielä juuri lainkaan. Heillä on tapana kokoontua joka ilta kl.8 syömään yhdessä, ja minä oon yleensä aina silloin lähdössä vaihtarijuttuihin. Tilannetta ei helpota yhtään se, että en juurikaan pysty kommunikoimaan ranskaksi heidän kanssaan, ja he eivät juurikaan halua/osaa puhua enkkua. Oonkin aistinut nyt ehkä pientä ärtymystä siltä suunnalta, pitää katsoa miten tilanne etenee. Olisi ehkä sittenkin ollut parempi idea etsiä joku yksiö tai vastaava täältä, tai ainakin asua muiden vaihtareiden kanssa. Tykkään kyllä noista kämppiksistä paljon, mulle ei vaan oikein sovi niiden aikataulut ja muutenki "oikeiden" belgialaisten opiskelijoiden elämä poikkeaa aika paljon vaihtareiden menosta. Teen esim. mieluummin omat ruokani, kuin stressaan siitä että pitää kokata kahdeksalle tyypille (näillä on siis tapana vuoroilloin tehdä illallista). Lisäksi mulla on paha tapa viettää aika paljon aikaa omassa huoneessa koneella kun ei ole muita menoja... Mutta noh, pitää katella miten tämä tästä...

Kursseista sen verran, että suunnitelmat meni suunnilleen kokonaan uusiksi (puoliakaan niistä mitä olin valinnu suomessa ei tarjota ekan quadrin aikana täällä), mutta nyt alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan aikataulut ja muut. Otan kaksi kurssia kielikeskuksen ranskaa, kaksi lingvistiikan kurssia (englanniksi) ja yhden kirjallisuuden kurssin (ranskaksi). Pisteitä kertyy ehkä joku vähän päälle 20, saa luvan riittää. Täällä ei nimittäin tarjota hirveästi enkunkielisiä kursseja, eikä mun kielitaito taida vielä riittää ihan kaikille ranskankielisille vaikka mielenkiintoisia olisivatkin. mut tässä kaikki tällä erää, nyt pitää vielä hetki lepäillä ennen illan rientoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti